Nyugodt szezonzárás Bodolaiéknál

A rengeteg balszerencsével tarkított idény végén hibamentesen tudta abszolválni a Rally Hungaryt a Bodolai–Deák kettős, ennek pedig egy abszolút ötödik hely lett az eredménye.

Sok probléma hátráltatta az év során Bodolai Lászlót és Deák Attilát, a Rally Hungary viszont összességében kegyes volt hozzájuk: az utóbbi években sosem értek még itt célba, ezúttal viszont elkerülték őket a gondok.

„Jó évzáró versenyünk volt, erőből egy kicsit jobb helyen akartam lenni, ezt sajnálom kicsit, de nagyon meglátszott, hogy ez az első Nyíregyháza Ralink, alig volt meg a pályaismeretünk. A defektveszélyes részeken nagyon óvatosan közlekedtünk, ez időveszteséggel járt, viszont minden abroncsunk kibírta, ezt pedig nem sokan mondhatják el magukról. Tudtuk, hogy túlélőverseny lesz, ez be is igazolódott. A tempót tekintve egy kicsit le voltunk maradva az elejétől, de a hosszú pályákon a kilométerenkénti egy másodperces hátrányunkat a végére már megfeleztük, ami nem rossz” – értékelte az eseményeket Bodolai.

A páros az abszolút ötödik helyen zárt a magyar értékelésben, ez pedig azt jelenti, hogy az év végén a hatodik pozíciót szerezték meg – a céljuk az első öt hely valamelyike volt, de az már korábban látszott, hogy a különböző peches események után ehhez bravúr kellene.

„Hatodikak lettünk év végén, itt a napi pontokat nem tudtuk hozzárakni, illetve a power stage-en sem gyűjtöttünk annyit, amennyi Osiék utoléréséhez kellett volna. Jövőre újra megpróbálunk odaérni, a Fordhoz érkeznek addig fejlesztések, illetve elképzelhető, hogy a CEZ-bajnokságban is rajthoz állunk” – tekintett előre a pilóta.

Related posts